Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ : ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ελευθέριος Μαραγκουδάκης
Εκπαιδευτικός Π.Ε. 70
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Τηλ: 6973829038
e-mail: elmar@sch.gr
users.sch.gr/elmar

Γλυκά Νερά, 2 Οκτωβρίου 2012                

ΠΡΟΣ: Εκπαιδευτικούς Π.Ε.  
Ανατολικής Αττικής 
ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
            Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους πολλά τμήματα, κυρίως ολοήμερα, παραμένουν κλειστά ή λειτουργούν χωρίς Εκπαιδευτικό αφού το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί να διορίσει τη β΄ φάση Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Συγκεκριμένα η κατάσταση έχει ως εξής:
            Δάσκαλοι: 53 κενά (29 στην Α΄ Ανατ. Αττικής και 24 στη Β΄ Ανατ. Αττικής).
            Νηπιαγωγοί: 4 κενά (3 στην Α΄ Ανατ. Αττικής και 1 στη Β΄ Ανατ. Αττικής)
            Καλώ το Υπουργείο Παιδείας να διορίσει το συντομότερο αναπληρωτές Συναδέλφους για να μπορέσουν τα Σχολεία να εξασφαλίσουν στοιχειώδη λειτουργία.
            Επισημαίνω ότι υπάρχουν αρκετά κενά ακόμα σε ειδικότητες για τα οποία θα σας ενημερώσω αναλυτικά όταν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των Συναδέλφων που διορίστηκαν και βρίσκονται σε διαδικασία προσέλευσης και υποβολής δηλώσεων προτίμησης.
            Επειδή πολλές φορές γίνομαι δέκτης παραπόνων από Συναδέλφους που υπηρετούν στις ακρινές πόλεις της Διεύθυνσης Ανατ. Αττικής, ότι τα σχολεία τους παραμελούνται και στελεχώνονται τελευταία, αισθάνομαι την ανάγκη και δημόσια να δηλώσω πως καθήκον του Αιρετού είναι να διασφαλίζει το δικαίωμα των Συναδέλφων να τοποθετούνται σε σχολείο της επιλογής τους εφόσον υπάρχει κενό. Είναι ευθύνη της πολιτείας να διορίζει τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται έγκαιρα όλα τα κενά. Από την πλευρά μου θα στηρίζω σταθερά το δικαίωμα κάθε Συναδέλφου να εργάζεται όσο το δυνατό εγγύτερα στον τόπο κατοικίας του.
Ελευθέριος Μαραγκουδάκης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου