Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πανελλήνια Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Εκλογές αιρετών 2012 - Οι υποψήφιοι από την Ανατολική Αττική σε ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ- ΠΥΣΠΕ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση  από την ίδρυσή της, το 1983, λειτούργησε στο συνδικαλιστικό κίνημα ως ανεξάρτητη δύναμη, προσπαθώντας διαχρονικά να αφουγκράζεται και να εκφράζει τις ανησυχίες, τις προοδευτικές ιδέες και τις διεκδικήσεις της βάσης των εκπαιδευτικών της Π.Ε.. Όλα αυτά τα χρόνια, δώσαμε μάχες και πρωτοστατήσαμε στους αγώνες, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική δύναμη ήταν στην κυβέρνηση. Ο γενικός απολογισμός αυτών των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια είναι θετικός και πολύτιμος για τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση-Δημοκρατική Συνεργασία έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του κλάδου.
            Ιδιαίτερα τα  τελευταία χρόνια  στεκόμαστε  δυναμικά, με όλες μας τις δυνάμεις, απέναντι στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των κυβερνητικών και μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες   οδήγησαν   τα χαμηλότερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων και οι εκπαιδευτικοί, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
             Έγκαιρα, από τις 31-08-2011,  δημόσια  καταγγείλαμε τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και  αποφασίσαμε  τον πλήρη διαχωρισμό της παράταξής μας από τον πολιτικό της φορέα,  αφού η τότε πολιτική  της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , η οποία συνεχίζεται και τώρα από τη συγκυβέρνηση,   δεν είχε  και δεν έχει  καμία σχέση με τις αρχές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και είναι  αντίθετη με την ιστορική πορεία της παράταξής μας  και τις αρχές μας για πολιτική, οικονομική, κοινωνική δημοκρατία και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
            Όλοι σας μας γνωρίζετε καλά. Στεκόμαστε απέναντί σας με ειλικρίνεια και σας κοιτάμε στα μάτια,  χωρίς να υποτιμούμε τη νοημοσύνη σας,  χωρίς τακτικισμούς και σημαίες ευκαιρίας  της τελευταίας στιγμής  για την υφαρπαγή της ψήφου σας, χωρίς την  απόκρυψη της ταυτότητάς μας. Είμαστε εδώ με την ίδια συνδικαλιστική  ταυτότητα  (και όχι κομματική), γιατί έχουμε θέσεις και αρχές τις οποίες πιστεύουμε, για τις οποίες αγωνιζόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και πολιτική,  γιατί έχουμε ιστορία, παρόν και μέλλον και  για να μπορείτε να μας βρείτε και να μας αποδώσετε τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν. Δηλώνουμε παρόντες, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του κάθε συναδέλφου, οπαδοί του λειτουργικού συνδικαλισμού και όχι του στείρου καταγγελτισμού,  με υπευθυνότητα και γνώση, με εμπειρία και θέληση, γυρίζοντας την πλάτη στον άκρατο λαϊκισμό και στην άκρατη ανεύθυνη και ανέξοδη πλειοδοσία αγωνιστικότητας.
            Η ΠΑΣΚ και  τα στελέχη της πάντα τίμησαν και τιμούν  το ρόλο του αιρετού στα συμβούλια. Στο παρελθόν ο συνάδελφος Δήμος Μπαρούτας και την περασμένη διετία ο Θανάσης Γκούμας και ο Λευτέρης Μαραγκουδάκης υπερασπίστηκαν μέσα στο ΠΥΣΠΕ, με  γνώση του θεσμικού πλαισίου και σθένος,  τα δικαιώματα  όλων των συναδέλφων χωρίς καμιά απολύτως διάκριση. Πρωτοπόροι σε όλη την Ελλάδα, πιστοί στις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης, άνοιξαν την πόρτα του ΠΥΣΠΕ σε όλους τους  συναδέλφους με τα ενημερωτικά τους δελτία, πρακτική που αργότερα ακολούθησαν αιρετοί συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα.
            Στο ΚΥΣΠΕ ο αιρετός μας Δημήτρης Μπράτης, όπως  και οι αιρετοί μας στα ΑΠΥΣΠΕ , δίνoυν καθημερινά τις μάχες για την προάσπιση των  δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας, ανοίγοντας νέους δρόμους  για τον τρόπο λειτουργίας του αιρετού, ενημερώνοντας άμεσα όλους τους συναδέλφους για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,
Σ΄ αυτές τις εκλογές επιλέγουμε τους συναδέλφους  που θα μας εκπροσωπήσουν στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αξιολογήστε τη λειτουργία και τη δράση των αιρετών μας και αν κρίνετε ότι ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας στηρίξτε τους. Τα πρόσωπα είναι αυτά που καταξιώνουν τους θεσμούς με τη λειτουργία τους, τη δράση τους, την υπευθυνότητα , το σεβασμό στον κάθε συνάδελφο , το παράδειγμά τους και τη διάθεσή τους για προσφορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου