Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



 ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ




Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η αυτοαποκαλούμενη «Ανεξάρτητη Κίνηση» με τη σύμπραξη και της ΕΣΑΚ προχώρησε στη στοχοποίηση συγκεκριμένου σχολείου για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης. Τα μέλη μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου, όταν τέθηκε το ζήτημα σε τηλεφωνική επικοινωνία από τον «πρόεδρο» Κ. Τουλγαρίδη, ζήτησαν να συζητηθεί άμεσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ., να μην παρθεί απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω mail και να διερευνηθούν αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλα τα σχολεία του Συλλόγου. Παράλληλα τονίσαμε ότι το ζητούμενο δεν είναι η καταγγελία συγκεκριμένων σχολείων και συναδέλφων (μελών του Συλλόγου) αλλά η παρέμβαση του Δ.Σ. για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και την ουσιαστική αντιμετώπιση όπου εντοπίζεται αυθαιρεσία των διοικούντων. 

Για την «Ανεξάρτητη Κίνηση» βέβαια και τον «ανεξάρτητο-υποψήφιο με το κόμμα Ανταρσύα» επικεφαλής της αυτά είναι ψιλά γράμματα, αφού επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι ο συνδικαλισμός που ασκούν δεν γνωρίζει τίποτα από τις αρχές που ονομάζονται «ισότητα», «ισονομία», «δημοκρατία». Όλα γι’ αυτούς υποτάσσονται στη σκοπιμότητα και τον καιροσκοπισμό.

Μόνο ο ίδιος μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της αποσιώπησης σοβαρότατης ενυπόγραφης καταγγελίας Συναδέλφων Δημοτικού Σχολείου, που αφορά σε αυθαιρεσίες της διεύθυνσης του σχολείου τους, την οποία έχει στα χέρια του εδώ και μέρες και που σκόπιμα αποκρύπτει από τα μέλη του Δ.Σ. Οι συνάδελφοι του σχολείου βρίσκονται υπό πίεση αναμένοντας από τον Σύλλογο να τοποθετηθεί και την ίδια στιγμή στα μέλη του Δ.Σ. δεν έχει γίνει ακόμη ούτε καν επίσημη κοινοποίηση. 

Σε άλλες περιπτώσεις λιγότερο σοβαρές οι προτάσεις για καταγγελία έπεφταν βροχή από την Α.Κ. Τώρα τι άλλαξε; Θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα; Προφανώς η επιλεκτική κρίση, για την οποία συχνά κατηγορούν τους άλλους, αναδεικνύεται σε βασική τους πρακτική και όποιος διαφωνεί μαζί τους γίνεται εθνικός προδότης!!!

Συνδικαλισμό με το κομμάτι και κατά περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχτούμε από κανέναν.

Οι συνάδελφοι και τα σχολεία δε θα γίνουν μπαλάκια στις εκλογικές σκοπιμότητες της Α.Κ. Λυπούμαστε μόνο ειλικρινά που για μια ακόμη φορά, από τα ίδια άτομα προτάσσονται τα πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη, με κάθε τρόπο, και όχι η τήρηση των ίσων αποστάσεων και της ισονομίας απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, όπως είναι υποχρέωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Η παράταξή μας με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό όλων των Συναδέλφων στη βάση αρχών και αξιών ανεξάρτητα από παρατάξεις, κόμματα και προσωπικές συμπάθειες.

Σας καλούμε όλες και όλους, καλούμε όλες τις δυνάμεις του συνδικαλισμού να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλουν ουσιαστικά στην περιφρούρηση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των Συναδέλφων απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της διοίκησης. 
 


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου