Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


11 Σεπτέμβρη 2012

 Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την έναρξη του σχολικού έτους  ευχόμαστε σε όλους καλή, δημιουργική, αγωνιστική χρονιά , υγεία  και επίτευξη κάθε προσωπικού στόχου.

 Η φετινή σχολική χρονιά προδιαγράφεται ως η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών. Ο χώρος της εκπαίδευσης, όπως και το σύνολο των τομέων της κοινωνικής πολιτικής που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών, πλήττεται βάναυσα από την εντεινόμενη εφαρμογή των μνημονίων που χτυπούν τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα επίπεδα.

Είναι απορίας άξιο πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, όταν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί είναι τεράστια, ενώ η κατάσταση δε φαίνεται να συγκινεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε πολύ αδρές γραμμές:

·           Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Έχει δοθεί μόνο η 1η δόση (τον Αύγουστο θα έπρεπε να δοθεί και η 3η από τις τέσσερις συνολικά) από την κρατική επιχορήγηση και αυτή μειωμένη κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

·           Οι διορισμοί στην Α/βάθμια για φέτος αντιστοιχούν σε 40!!! Συναδέλφους (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί). Την ίδια στιγμή οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ξεπερνούν τις 1600. Τα κενά που προκύπτουν είναι τεράστια. Ειδικά στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής αναμένεται πάλι πολλά σχολεία να ξεκινήσουν με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αφού αυτή τη στιγμή απαιτούνται επιπλέον περίπου 850 εκπαιδευτικοί . Δυστυχώς, θα επιχειρηθεί από το υπουργείο , τα κενά αυτά  να καλυφτούν με συναδέλφους ελαστικής απασχόλησης και με αύξηση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών .

·           Οι εκπαιδευτικοί έχουν οδηγηθεί στην οικονομική εξαθλίωση και ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοί μας, οι οποίοι καλούνται με λιγότερα από 600 ευρώ να διδάξουν στα ελληνόπουλα στις εσχατιές της πατρίδας μας.

Η καταγραφή των προβλημάτων και της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης δεν έχει τέλος. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση, δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια μέρα. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να έρθουν σε επαφή και να ενημερώσουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων. Συντονισμός της δράσης με τους γονείς και την τοπική κοινωνία.

Αγώνας για την ανατροπή των αντιεργατικών πολιτικών που υπαγορεύονται από την τρόικα και ακολουθούνται κατά γράμμα από την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ενίσχυση και διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ  την 12η Σεπτεμβρίου και στο 2ωρο συμβολικό αποκλεισμό των Δ/σεων εκπαίδευσης την προηγούμενη, στις 11 του μηνός.

 Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε στους αγώνες που έρχονται ενάντια στην ψήφιση του ληστρικού πακέτου που στέφεται κατά του λαού και της δημόσιας περιουσίας των 11,5-13,5 δις , η οποία προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να συνεδριάσουν έγκαιρα  και να  ενεργοποιηθούν για την προετοιμασία και  επιτυχία της απεργίας καθώς και για την οργάνωση της παραπέρα δράσης.

Οι εκπαιδευτικοί μπροστά στην ενότητα και στον αγώνα όλων των εργαζομένων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΕΚΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου